Šta je zdravlje?

Po definiciji svjetske zdravstvene organizacije, zdravlje nije samo puko odsustvo bolesti, već zdravlje čini potpuno fizičko, psihičko i materijalno blagostanje. Zdravlje znači uravnotežen suživot nas samih sa svime što nas okružuje. Ako zdravlje posmatramo kao privilegiju pojedinca, onda zdravlje sigurno nije nešto čime će se baš svaki pojedinac moći pohvaliti.

Zato, ako zagađujemo planetu na način da ogroman broj fabrika izbacuje mnoštvo otpadnih štetnih materija, ako je trujemo izradom i konzumiranjem proizvoda koji nisu prirodni i kojima treba čak i stotine godina da se u prirodi rastvore i razgrade, onda je suludo razmišljati da činimo dovoljno da sami sebi omogućimo uživanje u toj neprocjenjivoj privilegiji – privilegiji sopstvenog zdravlja. Ako prirodu prekomjerno iskorištavamo i zagađujemo, onda će zdravlje koje dobijamo rođenjem biti samo kratkoročno naša privilegija, neposredno nakon toga bićemo stalno u borbi da ga koliko-toliko sačuvamo, a da ne govorimo o tome kakve predispozicije za zdrav život ostavljamo našoj djeci.

Naša Kompanija je stoga odlučila da u svom programu, koji je isključivo posvećen očuvanju i unapređenju zdravlja, koristi samo ono najbolje što nam je priroda ponudila, a na šta smo pomalo zaboravili. Korištenje prirodnih proizvoda, osposobljava nas da održimo optimalni nivo zdravlja,da nam ono bude privilegija koja će omogućiti da uživamo u svom postojanju i ravnoteži koja ne remeti sklad čovjeka i prirode.

Isključivo prirodni sastojci naših proizvoda pomoći će Vašem tijelu da brže i efikasnije eliminiše sve vrste toksina koji su dospjeli u Vaš organizam kroz zagađenu vodu, vazduh i hranu, vraćajući Vam prirodne mehanizme imuniteta koji će zdravlje dovesti u nivo da ono služi Vama, a ne Vi njemu.

Prvi u nizu takvih prirodnih proizvoda jeste zeolit, o kojem ćemo Vam često pisati, ali i redovno dijeliti iskustva naših korisnika. Zeolit je vulkanski mineral koji se javlja u 106 različitih oblika i podvrsta, od čega se 40 podvrsta koristi u praksi, a njegov najdjelotvorniji i najefikasniji oblik je klinoptilolit ili hojlandit. Prirodni mineral klinoptilolit je prvi opisao švedski naučnik Axel A.F. Cronstadt, još 1756. godine, tako da je istorija korištenja zeolita stara već 250 godina. Prva međunarodna konferencija o nalazištima, osobinama i mogućnostima upotrebe zeolita organizovana je u Tucsonu, u Arizoni, 1976. godine.

Proizvodima iz linije Energetix Healty, detoxamini, pokušati ćemo, kako njihovim sadržajem tako i dizajnom, skrenuti pažnju na dvije najbitnije stvari današnjice: lično zdravlje i prirodu koja nas okružuje. Danas, više nego ikada do sada, postajemo svjesni da su te dvije stvari postale nerazdvojivi i osnovni činioci onoga što zovemo sreća. Ovo je naš pokušaj da doprinesemo toj najvažnijoj misiji današnjice.