Energetix – Snaga ljepote

Katalog za 2019. godinu predstavlja novi iskorak u svijet mode i glamura. Karakteriše ga bogat izbor atraktivnog i modernog nakita koji je u duhu najnovijih modnih trendova sa magnetnom silom utkanom u svaki komad nakita koja će Vas neizostavno privući i oraspoložiti. U ovom katalogu svako, bez obzira na uzrast i modni stil kojem pripada, može da nađe svoj komad nakita koji će naglasiti njegovu individualnost. Tradicionalni velnes proizvodi (lutajuće srce, hepi disk, magnetni štapić) su neizostavni dio i dodaci, koji su vremenom samo dobijali na popularnosti.

Katalog svojim motom „Snaga ljepote koja traje“, a posebno u njemu predstavljenim proizvodima, u potpunosti odražava suštinu Energetixovog načina shvatanja nakita.

Inovativne kreacije, inspirisane aktuelnim modnim stilom u kombinaciji sa klasičnim dizajnom čija je neprolaznost trajna, kombinovane sa snagom magneta daju snagu toj univerzalnoj ljepoti. Snagu koja je potrebna da se taj ekskluzivni nakit odvoji od prestižnih kolekcija poznatih robnih marki dajući ljudima koji ga nose nešto posebno, pružajući im osjećaj da svaki dio nakita postaje nerazdvojivi dio njih samih.

Energetix Magnetni nakit koji Vam preporučujemo pravljen je od nealergijskih materijala rodijuma i medicinskog čelika. Pojedini komadi sadrže bakar i pozlatu koja kod preosetljivih ili kod osoba alergičnih na bižiteriju u nekim slučajevima može izazvati alergijsku reakciju.

Lutajuće srce i Happy disk – su komadi nakita sa kojima je možda najbolje započeti magnetnu terapiju. Prednost ovakvog nakita nije samo u njegovoj jačini već u činjenici da ga možete postaviti na bilo koji dio tijela; najbolje da to bude najbliže mjestu bola ili zdravstvenog problema. Nošenje srca i Happy diska savjetuje se kod svih bolnih procesa, kod preloma, kod problema sa koštano-zglobnim sistemom… neke glavobolje, migrene, bolovi u vratu i kičmenom stubu, loša cirkulacija, vrtoglavice, bolne menstruacije i predmenstrualni sindrom postanu za Vas prošlost. Ako spadate u osobe koje su pod stalnim stresom, ako ste depresivni, neraspoloženi, imate problema sa nesanicom, ako vas muče hormonski problemi, Magnet- kralj svih tajni, aktivno možete nositi lutajuće srce u toku noći na vrhu glave čime ćete stimulisati lučenje melatonina koji se smatra hormonom mladosti.

Magnetna voda – je voda koja je po svojoj strukturi i grupisanju molekula najsličnija izvorskoj vodi. Pod uticajem magneta mijenja se gustina vode, viskoznost, provodljivost i površinski napon. Zahvaljujući tome povećava se propustljivost ćelijske membrane, povećava se rastvorljivost proteina, omogućava se bolja razmjena materija, ubrzava se metabolizam i podstiče detoksikacija organizma. Magnetna voda ima slađi ukus, pitkija je i bistrija, prosto ćete poželjeti da je pijete. Smanjuje kiselost i stimuliše alkalnost organizma, stimuliše pokrete crijeva, revitalizuje tijelo, smanjuje nagomilavanje toksičnih depozita u vezivnom tkivu, sprječava nastanak pijeska i kamena u bubrezima i potpomaže njihovo uklanjanje. Najbolji rezultati se postižu kada se voda magnetiše dvopolno štapićem ili postavljanjem na magnetni podmetač. Magnetni podmetač je posebno pogodan za one koji kupuju flaširanu vodu ili vodu u balonima. Magnetni štapić ili podmetač u kući predstavljaju preventivu za cijelu porodicu.

Energetix magnetne narukvice – preporučujemo prije svega za lokalne promjene u predjelu šake i ručnog zgloba. Mogu biti od velike pomoći kod reumatskih problema, reumatoidnog artritisa, loše cirkulacije, Raynaudovog sindroma, otoka, bolova, povreda i preloma ručnog zgloba. Pored lokalnog dejstva mogu imati i udaljeno dejstvo i biti od velke koristi kod bolesti srca, srčane ovojnice, pluća, debelog crijeva. Narukvice sa pločicom mogu imati blagotvorno dejstvo na endokrini i nervni sistem. Lančići sa privjeskom i ogrlice – mogu ublažiti probleme sa disajnim organima kao što su astma, bronhitis, hronične obstruktivne bolesti pluća, respiratorne alergije i uticati na poboljšanje imuniteta. Bolji efekat postiže se kada se lančići kombinuju sa narukvicama. Tzv. nanogice su veoma koristan komad nakita posebno ako imate bolove u skočnom zglobu, stopalima, ako imate lošu cirkulaciju, probleme sa proširenim venama, perifernu polineuropatiju (kao komplikaciju dijabetesa), povredu ili prelom. Mogu biti od pomoći i kod problema sa bešikom, genitalnim organima, bubrezima i želucem.

Magnetni masažer – savršeno rješenje ako ste u potrazi za proizvodom koji će vam ublažiti upalu mišića, napetost, nelagodnost i stres. Savjetuje se nakon napornog fizičkog rada, a mogu ga koristiti i sportisti nakon treninga.

Za kraj smo ostavili nešto za najmlađe. Deca u kolektivima sklonija su respiratornim i urinarnim infekcijama zbog čega često izostaju iz obdaništa ili škole. Bez bojazni im možete staviti neku narukvicu ili lančić, time ćete ojačati njihov imuni sistem čime će se smanjiti izostanci iz škole. Djeca će biti zdravija, a vi opušteniji. Magnetna terapija je bezbolna, jednostavna za primjenu, a kontraindikacije su male.

Magnete ne bi trebalo da nose osobe koje imaj ugrađen pejsmejker, ali mogu koristiti magnetnu vodu koja će imati blagotvoran uticaj na srce i krvne sudove. Trudnice ne bi trebalo da nose magnete u predjelu stomaka, materice i jajnika, iako do sada nisu objavljena negativna iskustva. Hemofilija, karcinomi, leukemija, tromboza i embolija su relativne kontraindikacije za primjenu magneta i iako nije bilo štetnih efekata osoba ih može primjeniti na svoju odgovornost.

Neka „Snaga ljepote koja traje“ bude naša zajednička ideja vodilja u namjeri da ljepotom pokorimo svijet!

Vaš Energetix.